Ik vond ook nog een recept, misschien is het wat voor je.
Benodigdheden: een wilde eend van ca. 5 kg
2 flessen schotse whisky, spekreepjes, olijfolie.
Bereidingswijze:
De wilde eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout,
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden,
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky,
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven,
De wilde eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken,
Het tweede glas whisky opdrinken en de wilde eend in de oven zetten,
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glazen vullen met whisky,
De glazen opdrinken en de scherven van et eeiste glaz oplaapen, nog een halff glaz insjenke en opdlinke, Na een halff uui de oven opedoen om deend te sjekken, Blantwondesalf in de padkamer gaanaale en op de bovenkant van de linkerhantoen, Dan de ove nen skop geve, 2 glaze whiski insjenke en t middeste glaz leeg dlinke, De ove opedoen naadat tet eeste glaz leeggis en de sjotel vastpakke, De blantwonde-zalf op de binnekand van de regte han toen en deent oprape, Deent noggis oprape em metten nantdoek de bwanntwondesalv van deent vege, Ze hande ontvette met viskey en de tube ssalf veeroprape, Tkapotte glazz opvege en deent terug in de hove toen, Deent oprapen en dove eers opedoen, De twwiede flez biski opedoen en overeindzette, Opstaan van de vjoer ent vetspek ondrde kas skoppe, Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte, De bles op de grondzette, Uide bles dlinke wande glaze sijn op of kapot, Denove afzette, deooge sluit en omvalle.