of ingeblikt in frankrijk kopen(canard)
even duinkerke binnenlopen en naar de supermarcee gaan
oppassen dat je geen slakken in eendevet koopt!(ook lekker maar geen eend)
Ik vond ook nog een recept, misschien is het wat voor je.
Benodigdheden: een wilde eend van ca. 5 kg
2 flessen schotse whisky, spekreepjes, olijfolie.
Bereidingswijze:
De wilde eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout,
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden,
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky,
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven,
De wilde eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken,
Het tweede glas whisky opdrinken en de wilde eend in de oven zetten,
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glazen vullen met whisky,
De glazen opdrinken en de scherven van et eeiste glaz oplaapen, nog een halff glaz insjenke en opdlinke, Na een halff uui de oven opedoen om deend te sjekken, Blantwondesalf in de padkamer gaanaale en op de bovenkant van de linkerhantoen, Dan de ove nen skop geve, 2 glaze whiski insjenke en t middeste glaz leeg dlinke, De ove opedoen naadat tet eeste glaz leeggis en de sjotel vastpakke, De blantwonde-zalf op de binnekand van de regte han toen en deent oprape, Deent noggis oprape em metten nantdoek de bwanntwondesalv van deent vege, Ze hande ontvette met viskey en de tube ssalf veeroprape, Tkapotte glazz opvege en deent terug in de hove toen, Deent oprapen en dove eers opedoen, De twwiede flez biski opedoen en overeindzette, Opstaan van de vjoer ent vetspek ondrde kas skoppe, Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte, De bles op de grondzette, Uide bles dlinke wande glaze sijn op of kapot, Denove afzette, deooge sluit en omvalle.
Als je nog bemanning zoekt? Ik ben je man!
je kunt alles zelf en daar heb je maar 2 dingen voor nodig n.l. kennis en gereedschap
Ik vond ook nog een recept, misschien is het wat voor je.
Benodigdheden: een wilde eend van ca. 5 kg
2 flessen schotse whisky, spekreepjes, olijfolie.
Bereidingswijze:
De wilde eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout,
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden,
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky,
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven,
De wilde eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken,
Het tweede glas whisky opdrinken en de wilde eend in de oven zetten,
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glazen vullen met whisky,
De glazen opdrinken en de scherven van et eeiste glaz oplaapen, nog een halff glaz insjenke en opdlinke, Na een halff uui de oven opedoen om deend te sjekken, Blantwondesalf in de padkamer gaanaale en op de bovenkant van de linkerhantoen, Dan de ove nen skop geve, 2 glaze whiski insjenke en t middeste glaz leeg dlinke, De ove opedoen naadat tet eeste glaz leeggis en de sjotel vastpakke, De blantwonde-zalf op de binnekand van de regte han toen en deent oprape, Deent noggis oprape em metten nantdoek de bwanntwondesalv van deent vege, Ze hande ontvette met viskey en de tube ssalf veeroprape, Tkapotte glazz opvege en deent terug in de hove toen, Deent oprapen en dove eers opedoen, De twwiede flez biski opedoen en overeindzette, Opstaan van de vjoer ent vetspek ondrde kas skoppe, Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte, De bles op de grondzette, Uide bles dlinke wande glaze sijn op of kapot, Denove afzette, deooge sluit en omvalle.
ROLFL, Ik pies zowat in mijn broek van het lachen.
Aan boord ben je natuurlijk goed voorzien van gereedschap "voor het geval dat", maar een uitgebreide collectie kookgerei is natuurlijk te zwaar om allemaal mee te nemen.
Dus...
Dan heb je niet in het kookhoekje gekeken, het staat er wordelijk in...
en er staan nogmeer van dat soort recepten.. o.a.
is best het lezen waard.. hmmm. goede whisky..
ja, maar bruine bonen en erwten soep is wel weer ideaal voor windstil weer. raket aan drijving. wel neus knijpers mee nemen.
oud draadje ik weet het maar dit deed me denken aan het lied uit de serie Otje. Wie weet het nog?
Er was een slimme scheepskok, in Kaap de Goede Hoop
Die zocht een lekker maal, voedzaam en goedkoop
Dat niet bederven zou bij verre reizen over zee
Hij nam kilo's kapucijners, moten spek en uien mee
Het schip dat voer de haven uit, de kok in de kombuis
Ontstak het knappend vuur, van zijn scheepsfornuis
Gooide alles in een pan, kapucijners, ui en spek
De matrozenmagen knorden.... van de geuren op het dek
Ja, raasdonders, raasdonders van Kaap de Goede Hoop
Raasdonders, raasdonders.... lekker en goedkoop
Het avondmaal dat was net op, de borden waren leeg
Toen een groep piraten het achterdek besteeg
De strijd werd fel gestreden, maten vielen bij de vleet
Toen liet de kleine ketelbink plots.. een knetterende scheet
Want raasdonders, raasdonders, mocht U het nog niet weten
Raasdonders, raasdonders...geven de beste scheten
De geur was haast ondragelijk, dat merkte men alras
De matrozen bukten.... en gaven volop gas
Geen piraat weerstond de stank, de hele bende werd geveld
Het ketelbinkie werd geëerd, hij was de grote held
Met raasdonders, raasdonders van Kaap de Goede Hoop
Raasdonders, raasdonders.... lekker en goedkoop
Want raasdonders, raasdonders, mocht U het nog niet weten
Raasdonders raasdonders...geven de beste scheten
Een oversteek naar de UK....
Niet te veel pasta met rode saus....
Ik begrijp eruit dat het dus helemaal nooit op prijs wordt gesteld aan boord van het schip.
Je bent immers toch in een "poep en een zucht" aan de overkant?
Voor zo'n oversteekje van niks doe ik niet moeilijk, hangt een beetje af van de condities buiten, laat daarvan afhangen wat er in de kombuis gemaakt wordt. Dat kan al van een paar koppen soep met een stuk brood
In Frankrijk koop je prima kant en klaarmaaltijden, die het bij een ruige overtocht prima doen.
Voor culinaire hoogstandjes met mooi weer is van alles mogelijk t/m "des Cailles au fois gras"
Ik heb wel eens als opstapper moeten leven met van dat gevriesdroogde spul, dat vind ik persoonlijk niets.
Ik pas mijn recepten altijd aan op de kombuiscapaciteit en het weer. Ik heb op veel charterschepen gekookt, heerlijk uitgebreide rijsttafel op open zee. Maar als het zo spookt dat je je aan he aanrecht moet vastsnoeren, tsja dan wordt het anders.
Couscous is idd een goede in een kleine keuken, alleen kokend water erbij en klaar, makkelijker dan rijst. Dingen voorbereiden is ook slim als je met weinigen bent. Maaltijdsoep ook, erwtensoep, linzensoep, etc. uit blik of zelf van tevoren gemaakt. Dikke soepen altijd voorzichtig opwarmen want die kunnen aanbranden. Aardappels schillen doe ik alleen als er genoeg gasten zijn om het voor me te doen .
Belangrijk: voedzaam, smaakvol, vet en zout. Vind ik.
Ook belangrijk: warme tussendoortjes - veel en vaak. broodje worst, sate uit pakje (van die van 79 cent) met brood, soep, etc.
Alles hangt af van de capaciteit en veiligheid van je kombuis, hoe beperkter die is, hoe beter je moet nadenken. Maar zelfs met 1 pitje kun je als je voor een overtocht aan de wal goed voorbereid heel ver komen.
Grt Tom.
En natuurlijk eieren met spek, voor het ontbijt op zee of voor als je vastgeknoopt bent. Heerlijk, nacht zeilen, lekker eten en dan te kooi...
Beans and toast. Of eggs and toast. of sausages and toast... Wel eens met Engelsen gevaren? zijn net hobbits, na het avondeten is het voornaamste gesprek wat er de volgende dag als ontbijt en als 11 uurtje is, en dan tussen de middag voor anker voor een warme lunch... Maar lekker is het wel
Nou , een echt Engels ontbijt is nog veeeel erger.Tenminste als je een "Hollandse maag" hebt.
Om over de fish and chips met azijn i.p.v. fritesaus maar helemaal te zwijgen.
En dan de Schotten......nl.wikipedia.org/wiki/Haggis
Brrrrr.
Ad
Laatst bewerkt: 12 jan 2014 10:14 door Yellow Boat.
En waar zijn de hash browns? en de black pudding (oh nee dat is iers, gebakken bloedworst erbij).
Maar serieus, vaak wordt er ook maar 1 element gegeten zoals eggs on toast. Wel altijd toast. En die toast is natuurlijk het lekkerst als je hem niet in de broodrooster stopt maar in het spekvek bakt...
In elke Engelse zeilwinkel vind je trouwens van die roostertjes om toast op het fornuis te maken.